Info Days

Last updated 10 October 2018
Information and discussion on social and health themes and Workshops at Abovian Centre. These events are free and open to the public. The discussions during these meetings are in Dutch.

Տեղեկատվություն և քննարկում սոցիալական և առողջապահական թեմաներով և տարբեր թեմաներով պարապմունքներ Աբովյան մշակութային միության կենտրոնում: Այս միջոցառումները բաց են հանրության համար և մուտքն ազատ է: Տեղեկատվությունը և քննարկումները հոլանդերենով են:

Informatieve dagen en Workshops bij de Vereniging Abovian
Maatschappij en Gezondheid

De komende maanden verzorgt de Armeense Culturele Vereniging Abovian in Den Haag weer een aantal informatiebijeenkomsten en workshops. Deze zijn bestemd voor alle Hagenaars, dus weest welkom in de Weesperstraat 91 in Den Haag. Hierbij het programma voor september-december 2018.

Deze voorlichtings- en discussiebijeenkomsten en workshops vinden plaats op de zondagen 30 september, 14 en 21 oktober, 4,18 en 25 november, 9 december 2018 in de middag in het clubgebouw van de Vereniging Abovian aan de Weesperstraat 91 te Den Haag.

De informatie en workshops worden gegeven door deskundigen van verschillende organisaties.

Na afloop is er een gezellig samenzijn met hapje en drankje.
U kunt informatie aanvragen via email info@abovian.nl


INFORMATIE, DISCUSSIE EN WORKSHOPS
BIJ VERENIGING ABOVIAN

Adres: Weesperstraat 91 – 2574 VS Den Haag
Email: info@abovian.nl

* Iedereen is welkom
* Toegang is gratis, koffie en thee staan klaar

* Na afloop gezellig samenzijn en napraten

Zondag 30 september 2018

12.00 uur Maak er wat van: Creatief met oude spullen!
Workshop: Een gezellige en creatieve middag voor iedereen. Voor zowel de jeugd als ouderen uit de buurt is er gelegenheid iets nieuws en leuks te maken van bijvoorbeeld een afgedankt kledingstuk. Onder het moto: Kleren die niet meer passen? Kleding of tassen waarop u bent uitgekeken? Word creatief, volg je ideeën en maak er wat van!
De workshop wordt verzorgd door Ani Davtyan.

Zondag 14 oktober 2018

12.00 uur Naai zelf kleding: Kleurige rokjes
Workshop: Een gezellige middag voor de wijk, en met name meisjes en hun moeders, tantes en oma’s om zelf een kledingstuk te maken; kleurige rokjes zijn in, bijvoorbeeld voor naar een feestje te gaan: je leert hoe je die zelf kan maken. We willen al jonge meisjes laten zien, hoe je zelf iets moois kunt maken, bijv. een kleurig rokje, waarmee je naar een feestje of een voorstelling gaat.
De workshop wordt verzorgd door Ani Davtyan en Kohar Awetisian.

Zondag 4 november 2018

12.00 uur De Toeslagen waar u recht op heeft!
Informatie: Wij bieden een informatieve maar ook leuke middag. 1 op de 7 huishoudens die recht hebben op toeslagen, laat tenminste één toeslag liggen. En het gaat vaak juist om huishoudens met financiële problemen of zelfs schulden. Hier gaan we wat aan doen. Alle vragen worden beantwoord en waar nodig individueel hulp geboden door deskundigen die aanwezig zullen zijn.
Presentatie door belastingsadviseur C. Cicek in samenwerking met Stichting Mooi.

Zondag 18 november 2018

12.00 uur PTSS (Posttraumatisch Stresssydroom)
Informatie: Voorlichting door deskundigen over PTSS, het Posttraumatische Stresssyndroom. Met deze laagdrempelige infor- matiemiddag maken we het mogelijk om deze psychische problematiek, die ook in onze wijk onder alle bevolkingsgroepen voorkomt, bij zichzelf of anderen beter te onderkennen. De gevolgen van PTSS voor de persoon zelf, maar zeker ook voor zijn omgeving zijn enorm. Vaak wordt het pas laat vastgesteld.
Presentatie door Nelly Petrosyan in samenwerking met Stichting Centrum ’45.

Zondag 25 november 2018

12.00 uur Sieraden maken
Workshop: Een gezellige wijkbijeenkomst, waarbij je nieuwe mensen ontmoet en ieder- een de gelegenheid krijgt iets moois te maken, een fantastische haarspeld, modieuze armbandjes etc. Tijdens de activiteit kunnen meisjes, met hun moeders, maar zeker ook ouderen met eenvoudige middelen een mooie haarversiering of armband maken. Iedereen is welkom! (ook jongens!).
De workshop wordt verzorgd door Kohar Awetisian en Ani Davtyan.

Zondag 2 december 2018

12.00 uur Help, mijn kind gaat uit!
Informatie: Een voorlichting over opvoeding, uitgaan en middelengebruik. Tijdens deze voorlichting maakt u kennis met de ‘ingrediënten’ die nodig zijn om met uw kind hierover in gesprek te gaan en te blijven: Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.
Presentatie door Mw. Inge Kuiper en Mw. Audrey Wijk preventie-deskundigen van Indigo Preventie regio Haaglanden.

Zondag 9 december 2018

12.00 uur Klusjes en reparaties
Workshop: Klusjes in Huis. Leer zelf de klusjes en kleine reparaties in huis doen. Een praktische en ge- zellige middag voor jong en oud in de wijk, waarin veelvoorkomende klusjes en reparaties in huis aan bod komen.
De workshop wordt verzorgd door zeer ervaren en deskundige technicus Arman Melikjan